SUPERPRZEPIS

Jogurtowy sernik na zimno

         
ocena: 3/5 głosów: 3
Jogurtowy sernik na zimno Więcej zdjęć (6)

Przepyszny sernik jogurtowy na zimno. Na takie upały tylko deser na zimno, który ochłodzi nas w gorące dni.

Składniki:

Jogurtowy sernik na zimno

Spód sernika :

Masa serowa :

  • jogurt naturalny - 1,5 litra
  • ser biały tłusty - 3 kostki
  • cukier - 4 łyżki
  • galaretki mocno owocowy smak - 3 opak
  • woda gotowana - 1 szkl

Wierzch sernika :

  • galaretki niebieskie - 2 opak
  • woda gotowana - 750 ml

Sposób przygotowania:

Jogurtowy sernik na zimno
Chałkę zetrzeć na tarce lub rozdrobnić wałkiem do ciasta.

Do chałki dodać tarte orzechy, wymieszać.

Masło roztopić w rondlu, dodać starte produkty, wymieszać.

Gorącą masę wyłożyć do tortownicy o średnicy 27 cm, dobrze docisnąć łyżką.

Masa serowa:

Do blendera wlać jogurt, dodać ser, cukier, zmiksować.

Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia.

Wymieszać galaretki z jogurtem, odstawić do lekkiego stężenia.

Masę serową wylać na spód z orzechów, wygładzić, odstawić do lodówki.

Wierzch sernika:

Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia, wylać galaretki na masę serową.

Odstawić sernik do lodówki na 4 godziny.

Smacznego !
Jogurtowy sernik na zimno
Galaretki zostały rozpuszczone w gotowanej wodzie
Jogurtowy sernik na zimno
Czerstwa chałka zostanie starta na tarce
Jogurtowy sernik na zimno
Orzechy tarte włoskie wymieszane z chałką
Jogurtowy sernik na zimno
Tarte produkty wymieszane z rozpuszczonym masłem
Jogurtowy sernik na zimno
Ser zmiksowany z jogurtem i galaretką

Tagi:

sernik deser