Sposób przygotowania:
Jogurtowy sernik na zimno
Chałkę zetrzeć na tarce lub rozdrobnić wałkiem do ciasta.
Do chałki dodać tarte orzechy, wymieszać.
Masło roztopić w rondlu, dodać starte produkty, wymieszać.
Gorącą masę wyłożyć do tortownicy o średnicy 27 cm, dobrze docisnąć łyżką.
Masa serowa:
Do blendera wlać jogurt, dodać ser, cukier, zmiksować.
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia.
Wymieszać galaretki z jogurtem, odstawić do lekkiego stężenia.
Masę serową wylać na spód z orzechów, wygładzić, odstawić do lodówki.
Wierzch sernika:
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia, wylać galaretki na masę serową.
Odstawić sernik do lodówki na 4 godziny.
Smacznego !
Do chałki dodać tarte orzechy, wymieszać.
Masło roztopić w rondlu, dodać starte produkty, wymieszać.
Gorącą masę wyłożyć do tortownicy o średnicy 27 cm, dobrze docisnąć łyżką.
Masa serowa:
Do blendera wlać jogurt, dodać ser, cukier, zmiksować.
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia.
Wymieszać galaretki z jogurtem, odstawić do lekkiego stężenia.
Masę serową wylać na spód z orzechów, wygładzić, odstawić do lodówki.
Wierzch sernika:
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia, wylać galaretki na masę serową.
Odstawić sernik do lodówki na 4 godziny.
Smacznego !