Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z rabarbarem i bezową pianką
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie ciasto wałkujemy i wykładamy do blaszki o wymiarach 21 cm x 25 cm, posmarowanej masłem lub margaryną i posypanej bułką tartą. Ciasto nakłuwamy widelcem.
2. Rabarbar oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy. Następnie kroimy w na mała kawałki. Pokrojony rabarbar układamy na cieście.
3.Cukier mieszamy z cukrem waniliowym i posypujemy rabarbar.
4. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Na koniec wsypujemy budyń i dokładnie mieszamy.
5.Przygotowaną pianę wykładamy na rabarbar.
6. Tak przygotowane ciasto pieczemy około 60 minut w temperaturze 170 stopni.
2. Rabarbar oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy. Następnie kroimy w na mała kawałki. Pokrojony rabarbar układamy na cieście.
3.Cukier mieszamy z cukrem waniliowym i posypujemy rabarbar.
4. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Na koniec wsypujemy budyń i dokładnie mieszamy.
5.Przygotowaną pianę wykładamy na rabarbar.
6. Tak przygotowane ciasto pieczemy około 60 minut w temperaturze 170 stopni.