Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z truskawkami i kruszonką
Masło pokroić i przełożyć do miski. Dodać cukier puder oraz jajka. Składniki zagnieść widelcem, a następnie wsypać mąkę z proszkiem. Składniki przełożyć na stolnicę i wyrobić gładkie ciasto.
Ciasto rozwałkować, przełożyć do blaszki, rozłożyć na cieście pokrojone na pół truskawki.
Kruszonka - mieszamy mąkę z cukrem waniliowy, pudrem i masłem tworzymy kruszonkę. Truskawki na cieście równomiernie posypujemy kruszonką - placek wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone i ostudzone ciasto z truskawkami posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto rozwałkować, przełożyć do blaszki, rozłożyć na cieście pokrojone na pół truskawki.
Kruszonka - mieszamy mąkę z cukrem waniliowy, pudrem i masłem tworzymy kruszonkę. Truskawki na cieście równomiernie posypujemy kruszonką - placek wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone i ostudzone ciasto z truskawkami posypujemy cukrem pudrem.