Sposób przygotowania:
Waniliowo cytrynowe ciasteczka
Mąkę, cukier puder, sól oraz proszek do pieczenia przesiewamy na stolnice. Dodajemy żółtka, skórkę cytrynową, sok z cytryny, ekstrakt waniliowy i pokrojenow w niewielką kostkę masło. Szybko zagniatamy gładkie ciasto i wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 3-4 mm i wykrawamy z niego ciasteczka, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Ciasteczka pieczemy w temp. 180 st przez około 15 minut.
Upieczone i ostudzone ciasteczka dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej biłą czekoladą oraz cukrową posypką.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 3-4 mm i wykrawamy z niego ciasteczka, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Ciasteczka pieczemy w temp. 180 st przez około 15 minut.
Upieczone i ostudzone ciasteczka dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej biłą czekoladą oraz cukrową posypką.
Cukiereczek13
misia5
Dziękuję:)
zewa
misia5
Ciasteczek nigdy dość:)
monikaT83
misia5
:)