Sposób przygotowania:
Kruche imbirowe ciasteczka
Wszystkie sypkie składniki przesiewamy na stolnicę. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę masło, żółtka starty na tarce imbir i szybko zarabiamy jednolite ciasto, które przekładamy do woreczka, lub owijamy w folię spożywczą i wkładamy na 2-3 godziny do lodówki.
Dobrze schłodzone ciasto przekładamy na podsypaną mąką stolnicę i rozwałkowujemy na 3-4 mm. Foremkami wykrawamy ciasteczka i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Pieczemy je w temp 180 st przez 15-20 minut. Czas zależy od tego jak grubo rozwałkowane jest ciasto.
Po upieczeniu i ostudzeniu dekorujemy ciasteczka rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Dobrze schłodzone ciasto przekładamy na podsypaną mąką stolnicę i rozwałkowujemy na 3-4 mm. Foremkami wykrawamy ciasteczka i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Pieczemy je w temp 180 st przez 15-20 minut. Czas zależy od tego jak grubo rozwałkowane jest ciasto.
Po upieczeniu i ostudzeniu dekorujemy ciasteczka rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
kołczu
misia5
Dziękuję:) Zapraszam na kawę i ciasteczka:)
mysza75
misia5
Dziękuję:) Cieszę się, że i Ci się podobają:)
edytaha
misia5
O tak rozgrzewają i to całkiem całkiem:) Do tego herbatka z imbirem i w środku istne tropiki:)