Sposób przygotowania:
Kruche ciasto kakaowe z gruszką
Do miski wkładamy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części 2/3 i 1/3. Tortownicę smarujemy masłem i wsypujemy bułką tartą. Większą porcję ciasta wałkujemy i wykładamy na dno formy, formujemy wyższe brzegi. Drugą część ciasta mrozimy w zamrażarce ( w woreczku foliowym ). Blaszkę z ciastem wstawiamy do lodówki. W międzyczasie myjemy i obieramy gruszki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plastry.
Pianka: białka miksujemy na sztywno i partiami wsypujemy cukier. Na końcu dodajemy proszek budyniowy, miksujemy do połączenia.
Blaszkę z ciastem wyjmujemy z lodówki i posypujemy bułką tartą, wykładamy piankę, pokrojoną gruszkę, a na wierzch ścieramy resztę ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę.
Pianka: białka miksujemy na sztywno i partiami wsypujemy cukier. Na końcu dodajemy proszek budyniowy, miksujemy do połączenia.
Blaszkę z ciastem wyjmujemy z lodówki i posypujemy bułką tartą, wykładamy piankę, pokrojoną gruszkę, a na wierzch ścieramy resztę ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę.