Sposób przygotowania:
Tort z kremem śmietanowo-malinowymPieczenie biszkopta
Żółtka oddzielić od białek, ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier, następnie żółtka.
Mąkę zmieszać z proszkiem, dodać do ciasta, po czym delikatnie wymieszać.
Wylać przygotowany biszkopt do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
Wstawić biszkopt do nagrzanego piekarnika do 160 C, piec ok.20-30 min.
Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia.
Przygotowanie spodów
Gdy biszkopt będzie już wystudzony przekroić go na trzy równe krążki. Można nasączyć wcześniej przygotowaną herbatą.
Przygotowanie masy
Krem śmietanowo-malinowy przygotować tak jak podano w przepisie na opakowaniu, przełożyć przygotowanym kremem krążki biszkoptowe.
Wierzch stanowi biszkopt. Przygotować masę maślaną.
Składniki dokładnie połączyć, posmarować tort i wstawić na kilka godzin do lodówki aby krem stwardniał.
Wykończenie
Lukier należy ugniatać aż będzie elastyczny, po czym rozwałkować na odpowiednią grubość, wyłożyć na tort. Schłodzić i udekorować.