Sposób przygotowania:
Wytrawne ciastka francuskie z brokułem i rybą
1. Brokuła dzielę na różyczki i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Cebulę kroję w kostkę, a pieczarki w plasterki. Pieczarki z cebulą podsmażam 5 minut na oliwie. Rybę kroję na mniejsze kawałki. Odsmażam na oliwie po 3 minuty z każdej strony.
2. Ciasto francuskie kroje na mniejsze prostokąty. Na każdym kawałku ciasta kładę porcję podsmażonych pieczarek, kawałki ryby oraz brokuła. Oprószam solą, pieprzem i bazylią. Wierzch ciastek posypuję startym żółtym serem.
3. Ciastka piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Ciasto francuskie kroje na mniejsze prostokąty. Na każdym kawałku ciasta kładę porcję podsmażonych pieczarek, kawałki ryby oraz brokuła. Oprószam solą, pieprzem i bazylią. Wierzch ciastek posypuję startym żółtym serem.
3. Ciastka piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni.