Sposób przygotowania:
Kruche malinowe ciasto z budyniową pianką
Na stolnicę przesiewam wszystkie składniki, wbijam żółtka jaj, wrzucam zimne masło pokrojone w kostkę - szybko zagniatam ciasto. Dzielę na dwie części 60/40, każda zawijam osobno w folię, wkładam do zamrażalnika. Blachę natłuszczam i wykładam papierem do pieczenia. Większą część zamrożonego ciasta ścieram na tarce na spód blachy, przyklepuję i wyrównuję dłonią. Przez ok. 20min podpiekam na złoty kolor w temp. 190'C. Całkowicie studzę. Przygotowanie budyniowej pianki zaczynam od ubicia białek, po ubiciu ich na sztywno powoli porcjami wsypuję drobny cukier, cukier wanil, nie przestawająć ubijać na max obrotach. Dalej porcjami dodaję proszek budyniowy. Strużką wlewam olej i nadal miksuję, do połączenia się składników. Tak przygotowaną piankę wykładam na wcześniej podpieczony spód. Wyrównuję i układam gęsto maliny (otworkami do góry) lekko wpycham je w pianę. Na maliny ścieram na tarce mniejszą część ciasta (kruszonka) Piekę 30-40min w temp. 190'C. Przestudzone ciasto oprószam cukrem pudrem.