Sposób przygotowania:
Chleb dyniowo - orkiszowo - kukurydziany
Do miski wkładamy puree z dyni oraz wlewamy kefir, oliwę i ciepłą wodę, mieszamy.
Następnie wsypujemy drożdże, sól, cukier oraz obie mąki.
Wyrabiamy ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 minut.
Potem wyrośnięte ciasto jeszcze krótko zagniatamy i wkładamy do keksówki, smarujemy górę wodą i posypujemy czarnym sezamem. Ponownie przykrywany ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 minut.
Wyrośnięty chleb wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 200 stopni.
Następnie wsypujemy drożdże, sól, cukier oraz obie mąki.
Wyrabiamy ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 minut.
Potem wyrośnięte ciasto jeszcze krótko zagniatamy i wkładamy do keksówki, smarujemy górę wodą i posypujemy czarnym sezamem. Ponownie przykrywany ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 minut.
Wyrośnięty chleb wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 200 stopni.
ciasteczka
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje
skuter5
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje