Sposób przygotowania:
Kruche pierożki z jabłkiem
Mąkę pszenną wysypujemy na stolnice, dodajemy margarynę, ja ją podzieliłem na mniejsze kawałki, jajko całe oraz na żółtka jaja ( białek nie dodajemy) Dosypujemy cukier puder, proszek, oraz śmietanę. Wszystko razem siekamy nożem aby składniki jak najbardziej ze sobą się połączyły. Następnie dłońmi zagniatamy ciasto. Ja dodałem trochę więcej niż 2 szklanki mąki, ponieważ ciasto było troszkę zbyt mokre. Następnie ciasto wałkujemy cienki i dużym kubkiem najlepiej wycinamy kółka. Wykładamy na nie podzielone w ósemki jabłko i sklejamy w pierożka. Następnie wykładamy na blachę wyłożoną papierem pieczeniowym i wkładamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika. Można posypać cukrem pudrem, ale to nie konieczne..