mandaryna4

mandaryna4

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Kruche pierożki z marmoladą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

małe co nieco dla podniebienia

Kruche pierożki z marmoladą

Składniki:

Kruche pierożki z marmoladą

 

  • ser biały trwarogowy, 25 dkg mąka, 25 dkg margaryna, 1 szt jajko,, 1 szt cukier

Sposób przygotowania:

Kruche pierożki z marmoladą
Wszystkie składniki posiekać nożem i zagnieść ciasto jak na pierogi. Wstawić do lodówki na 1 godzine, potem rozwałkować trochę grubiej niż na makaron. Robić pierożki nadziewając marmoladą. Smarować jajkiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30 min.