blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Kruche rogaliki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Kruche rogaliki

Składniki:

Kruche rogaliki

 

  • 20 dag mąki ryżowej,
  • 15 dag masła,
  • 6 dag cukru pudru,
  • rodzynki,
  • opakowanie cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Kruche rogaliki
Mąkę przesiać przez sito, dodać masło, wody, rodzynki i szybko zagnieść ciasto. Formować wałek o średnicy około 1,5 cm. Kroić na kawałki długości 6 cm. Kształtować wałeczki podobne do rogalików. Układać na blasze wyłożonej pergaminem i piec w gorącym piekarniku 10 min. Ostrożnie zdjąć z blachy i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.