Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Kruche rogaliki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne i proste kruche rogaliki z ulubionym nadzieniem (u nas czekolada). Wersja bez glutenu, cukru i nabiału.

Kruche rogaliki

Składniki:

Kruche rogaliki

 

Sposób przygotowania:

Kruche rogaliki
Mąkę wymieszać z ksylitolem. Mokre składniki wymieszać ze sobą i dodać do suchych. Dokładnie zagnieść ciasto. Do uzyskania odpowiedniej konsystencji dać trochę więcej mleka lub mąki :)

Jak masło było cieplejsze to można chwilę schłodzić ciasto przed wałkowaniem.

Stolnicę podsypać mąką owsianą :)

Kawałek ciasta rozwałkować i zawijać rogaliki. W środek można dać powidła, czekoladę lub ulubione dodatki :)

Piec około 20-25 minut w 180 stopniach wkładając do zimnego piekarnika lub mniej jak mamy ciepły.