Sposób przygotowania:
Kruche rogaliki
Mąkę wymieszać z ksylitolem. Mokre składniki wymieszać ze sobą i dodać do suchych. Dokładnie zagnieść ciasto. Do uzyskania odpowiedniej konsystencji dać trochę więcej mleka lub mąki :)
Jak masło było cieplejsze to można chwilę schłodzić ciasto przed wałkowaniem.
Stolnicę podsypać mąką owsianą :)
Kawałek ciasta rozwałkować i zawijać rogaliki. W środek można dać powidła, czekoladę lub ulubione dodatki :)
Piec około 20-25 minut w 180 stopniach wkładając do zimnego piekarnika lub mniej jak mamy ciepły.
Jak masło było cieplejsze to można chwilę schłodzić ciasto przed wałkowaniem.
Stolnicę podsypać mąką owsianą :)
Kawałek ciasta rozwałkować i zawijać rogaliki. W środek można dać powidła, czekoladę lub ulubione dodatki :)
Piec około 20-25 minut w 180 stopniach wkładając do zimnego piekarnika lub mniej jak mamy ciepły.
SylaUla