Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Kruche rogaliki orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rogaliki można podawać na zimno i gorąco.

Kruche rogaliki orzechowe

Składniki:

Kruche rogaliki orzechowe

 

  • 40dag.mąki,
  • 12dag.cukru pudru,
  • 20dag.masła,
  • 12dag.orzechów,
  • cukier puder+wanilia do posypania

Sposób przygotowania:

Kruche rogaliki orzechowe
Miękkie masło posiekać z przesianą z cukrem pudrem mąką,dodać zmielone wcześniej orzechy i zagnieść ciasto.Utoczyć wałek odcinać po kawałku ciasta i formować małe rogaliki.Ciastka ułożyć na natłuszczonej i posypanej mąką blasze(przynajmniej w 1cm odległości) i piec w 200"C przez 15min.na jasnozłoty kolor.Gorące obficie posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią.