Sposób przygotowania:
Kruche rogaliki orzechowe
Miękkie masło posiekać z przesianą z cukrem pudrem mąką, dodać zmielone orzechy i zagnieść ciasto.
Zrobić wałek, odcinać z niego po kawałku ciasta i formować małe rogaliki.
Ułożyć je na natłuszczonej i posypanej maką blasze w odstępach 1 cm.
Piec na jasnozłoty kolor w temp. 200 stop. C. przez 15 minut. Gorące obficie posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Zrobić wałek, odcinać z niego po kawałku ciasta i formować małe rogaliki.
Ułożyć je na natłuszczonej i posypanej maką blasze w odstępach 1 cm.
Piec na jasnozłoty kolor w temp. 200 stop. C. przez 15 minut. Gorące obficie posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.