Sposób przygotowania:
Kruche rogaliki z czekoladą
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia,dodajemy cukier waniliowy i cukier puder wszystko dokładnie mieszamy następnie dodajemy pokrojone na kawałki masło i żółtak wszystkie składniki dokładnie zagniatamy,gotowe ciast owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut.
Po 30 minutach ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy na cienki placek około 1 centymetra, kroimy na trójkąty na każdy trójkąt kładziemy po jednej lub dwie kostki gorzkiej czekolady i zwijamy na kształt rogalika.
Gotowe rogaliki przekładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 20 minut, po upieczeniu przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Po 30 minutach ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy na cienki placek około 1 centymetra, kroimy na trójkąty na każdy trójkąt kładziemy po jednej lub dwie kostki gorzkiej czekolady i zwijamy na kształt rogalika.
Gotowe rogaliki przekładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 20 minut, po upieczeniu przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.