Sposób przygotowania:
Kiełbasa podsmażana z cebulą i papryką
► Kiełbasy ponacinać w poprzek nożem. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć kiełbaski, aż do uzyskania brązowego koloru. Kiełbaski wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce.
► Na tej samej patelni w tłuszczu obsmażyć krótko cebulę i paprykę, później dodać słodką i ostrą mieloną paprykę, następnie czosnek i ponownie przez chwilę razem smażyć. Teraz wlać śmietanę, doprawić solą, pieprzem i dusić chwilę na niewielkim ogniu. Wreszcie włożyć wcześniej usmażoną kiełbasę i razem dusić przez około 10 minut do końca.
► Na tej samej patelni w tłuszczu obsmażyć krótko cebulę i paprykę, później dodać słodką i ostrą mieloną paprykę, następnie czosnek i ponownie przez chwilę razem smażyć. Teraz wlać śmietanę, doprawić solą, pieprzem i dusić chwilę na niewielkim ogniu. Wreszcie włożyć wcześniej usmażoną kiełbasę i razem dusić przez około 10 minut do końca.
zbysiowa
Zgobisz
MACZNEGO MAGDA
ciasteczka
lukrowanepierniczki
lukrowanepierniczki