Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 260]

Kiełbasa podsmażana z cebulą i papryką

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jedno jest pewne kiełbaski są pyszne, z zewnątrz lekko spieczone z chrupiącą skórką, a w środku soczyste, z pewnością o tej porze roku będą miłym wspomnieniem lata.

Kiełbasa podsmażana z cebulą i papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kiełbasa podsmażana z cebulą i papryką

 

  • 4 wędzone kiełbasy (dobre jakościowo)
  • tłuszcz do smażenia (olej)
  • 2 duże cebule (pokroić w piórka)
  • 2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)
  • 2 papryki (kolorowe / pokroić w cienkie paski)
  • śmietany (100 ml / 12 %)
  • 1 łyżka słodkiej papryki (mielona)
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki (mielona)
  • 1 łyżeczka tymianku (suszony)
  • przyprawy: sól / pieprz

Sposób przygotowania:

Kiełbasa podsmażana z cebulą i papryką
► Kiełbasy ponacinać w poprzek nożem. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć kiełbaski, aż do uzyskania brązowego koloru. Kiełbaski wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce.

► Na tej samej patelni w tłuszczu obsmażyć krótko cebulę i paprykę, później dodać słodką i ostrą mieloną paprykę, następnie czosnek i ponownie przez chwilę razem smażyć. Teraz wlać śmietanę, doprawić solą, pieprzem i dusić chwilę na niewielkim ogniu. Wreszcie włożyć wcześniej usmażoną kiełbasę i razem dusić przez około 10 minut do końca.
Kiełbasa podsmażana z cebulą i papryką
Kiełbaski wyjąć i zawinięte w aluminiową folię odstawić w ciepłe miejsce.
Kiełbasa podsmażana z cebulą i papryką
Na patelni na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć kiełbaski, aż do uzyskania brązowego koloru.
Kiełbasa podsmażana z cebulą i papryką
Dobrej jakości wędzone kiełbaski ponacinać w poprzek ostrym nożem.

Tagi:

danie kielbasa