Sposób przygotowania:
Kruche rogaliki ze śliwkamiETAP 1:
Margarynę posiekać z cukrem, dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli oraz śmietanę, szybko zagnieść ciasto. Przygotowane ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce.
Schłodzone ciasto cienko rozwałkować i pociąć na dość cienkie trójkąty
ETAP 2:
na każdej porcji ciasta ułożyć po połowie śliwki
ETAP 3:
zaczynając od szerszego doły zwinąć rogalik
ETAP 4:
które ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 200st i piec około 20 minut po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Magdalena88
iziona
Ja też robię z marmoladą, ale dodatki są ograniczone tylko naszą wyobraźnią :)
Marika-
iziona
To masz okazję spróbować wszak mamy sezon na śliwki :)
LauraLaura
karola25