Sposób przygotowania:
Słodkie rogaliki z babcinymi powidłami.
Margarynę kroimy w kostkę i dajemy na duży ogień aby się rozpuściła. W międzyczasie do dużej miski, gdzie będziemy wrabiać ciasto, dodajemy mąkę pszenna, cukier, cukier puder, proszek do pieczenia, jogurt naturalny, jajka i cukier waniliowy. Ucieramy dłońmi ciasto i dodajemy po trochę roztopionej margaryny. Ciasto ucieramy aż powstanie takie cisto aby dać je na stół. Wtedy rozwałkujemy je na tyle aby powstał owal o średnicy minimum 16 cm. Marmoladę do rogalików przygotowuję zawsze z babci powidełek ze śliwek i do smaku dodaję soczek malinowy. Wszystko razem dokładnie mieszam, aby był malinowy posmak marmolady. I gotową dodaję na ciasto i zwijamy w kształt rogalików. Na blachę dajemy cienką warstwę oleju i układamy rogaliki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celcjusza przez około 30 minut. Tak aby były rogaliki zarumienione. Gotowe wyciągamy i czekamy aż ostygną i wykładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO !!