gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Kruche rogaliki z krówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakowite kruche rogaliki nadziane cukierkami typu krówka. Kruchy środek i słodkie przepyszne nadzienie. Polecam

Kruche rogaliki z krówkami

Składniki:

Kruche rogaliki z krówkami

 

Sposób przygotowania:

Kruche rogaliki z krówkami
Makę przesiewamy. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Cukierki rozkrajamy na pół. Ciasto dzielimy na 6 równych części.

Każdy kawałek wałkujemy i odrysowujemy koło od dużego talerza. Dzielimy na 8 trójkątów.

Na każdy trójkąt układamy część krówki i zwijamy na kształt rogalika. Układamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową.

Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Studzimy.

Smacznego