Sposób przygotowania:
Kruche serduszka na Walentynki
Mąkę razem z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia należy bardzo dokładnie przesiekać z margaryną. Następnie dodajemy żółtka i zagniatamy jednolite ciasto, które na 10 minut odkładamy do zamrażalnika. Ciasto wałkujemy na grubość ok 0,5cm i wykrawamy walentynkowe serca (ja zrobiłam jedno duże, jako słodką Walentynkę, a resztę mniejszych o różnych rozmiarach). Ciasteczka układamy na papierze do pieczenia lub posmarowany margaryna papierze śniadaniowym, w temperaturze 180* pieczemy 10 minut. Ostudzone ciasteczka dekorujemy w dowolny sposób, ja zrobiłam lukier żółty i różowy, użyłam do tego barwników spożywczych w płynie. Na 5 łyżek cukru pudru dajemy ok. 1 łyżkę wody i kilka kropel barwnika (nie dodajemy soku z cytryny, bo kolor nie wyjdzie!). Lukrami i kolorowymi ozdobami dekorujemy ciasteczka.