Sposób przygotowania:
Serca na walentynki
CIASTO: Mąkę przesiewany na stolnicę. Dokładamy do niej sypkie składniki (cukier puder, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia) i razem mieszamy. Następnie dokładamy żółtka i tłuszcz. Zarabiamy ciasto. Gotowe ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm i wykrawamy z niego ciasteczka w kształcie serca. Ciasteczka przekładamy na blaszkę i pieczemy około 15 minut w 180°.Upieczone studzimy, a następnie dekorujemy lukrem nadając im dowolne wzory i kolory.WYKOŃCZENIE: Białko ubijamy na sztywno z dodatkiem soli. Do ubitych dokładamy stopniowo cukier. Ilość cukru zależy od wielkości białka.. Gotowy lukier dowolnie barwimy. Dekorujemy ciasteczka. Udekorowane rozkładamy , by lukier zastygł (stwardniał).
Netka
zbysiowa