Sposób przygotowania:
Kruche serduszka z cukrem perlistym
Mąkę, dość miękką margarynę, cukier puder i żółtka umieścić razem w misce i zagnieść z nich jednolite ciasto. Zagniecione ciasto owinąć folią i odłożyć je na około 15 minut do lodówki. Następnie wyjąć ciasto z lodówki, a blachę z piekarnika wyścielić papierem do pieczenia. Brać trochę zagniecionego, surowego jeszcze ciasta i rozpłaszczać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do kawałka rozpłaszczonego ciasta przykładać foremkę (ja zdecydowałam się na kształt serduszka) i dociskać ją, a nadmiar ciasta odbierać łyżeczką formując w ten sposób ciasteczka w kształcie serc. Postępować identycznie przy produkowaniu kolejnych ciasteczek o kształcie serduszka. Uformowane, surowe jeszcze serduszkowe ciasteczka smarować pędzelkiem maczanym w białku jajka, a następnie posypywać je po wierzchu cukrem perlistym. Uformowane, posmarowane białkiem i posypane cukrem ciasteczka wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec je przez około 10 minut.