Sposób przygotowania:
Kruche serduszka z kremem
Sposób przygotowania: Ciasto kruche przygotować wg przepisu na opakowaniu. Ciasto rozwałkować, radełkiem wycinać paski o szerokości ok. 4 cm, a następnie pokroić na kawałki o długości 7 cm. Ciastka podzielić na połowę, jedne upiec jako pełne prostokąty, w drugich wyciąć serduszka. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ciastka i piec około 8 minut. Piekarnik gazowy: temp. 180º C (nie powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 180º C (powinien być podgrzany) Z 500 ml mleka przelać połowę do wysokiego naczynia i rozmieszać w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotować. Odsunąć mleko z ognia, wlać rozprowadzony krem i ciągle mieszając, zagotować. Masę kremową wlać do miski, pozostawić do wystudzenia. Zimną masę kremową zmiksować, dodając do niej stopniowo miękkie masło i spirytus. Na każde pełne ciastko nakładać krem, przykryć drugim ciastkiem z wyciętym serduszkiem. Ciastka posypać cukrem pudrem.
anullka7
ptychu
Gabi99
Funia
PaniTereska
Funia, te ciasteczka wycinam foremkami w kształcie serduszek, są one dostępne w sprzedaży detalicznej w sieciach i sklepach z akcesoriami cukierniczymi w całym kraju.
Pozdrawiam Teresa
marietta