motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kruche z budyniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kruche ciasto z budyniem malinowym

Kruche z budyniem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kruche z budyniem

 

  • 20 dkg margaryny
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szkl cukru
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 3,5 szkl. mąki
  • 2 budynie malinowe

Sposób przygotowania:

Kruche z budyniem
Wszystkie składniki przeznaczone do ciasta oprócz budyniu dajemy na stolnicę. Dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Wyrobione ciasto dzielimy na dwie połówki. Jedna większa a druga mniejsza. Większą część ciasta rozkładamy na wysmarowaną blaszkę a mniejszą odkładamy. Budynie gotujemy w/g przepisu. Ugotowany budyń chłodzimy. Zimny dajemy na przygotowane ciasto. Mniejszą część ciasta dzielimy na małe kawałeczki i rozkładamy na budyń. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 45 minut.
Kruche z budyniem
Wszystkie produkty prócz budyniu dajemy na stolnicę
Kruche z budyniem
Zagniatamy ciasto. Część ciasta rozkładamy na blaszkę następnie dajemy zimny budyń a na niego resztę ciasta