Sposób przygotowania:
Szybki jabłecznik
Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w ćwiartki, a następnie na grubsze plastry.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Następnie dodać mąkę ziemniaczaną oraz mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do formy, a na górę poukładać jabłka. Posypać cynamonem.
Piec przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Następnie dodać mąkę ziemniaczaną oraz mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do formy, a na górę poukładać jabłka. Posypać cynamonem.
Piec przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.