Sposób przygotowania:
Kruche z jagodami na różowej piance
KRUCHE: Wszystkie składniki wyłożyć na stolnicę i posiekać nożem lub specjalną siekaczką. Szybko zagnieść ciasto. Zrobić z niego rulon i oddzielić od całości 1/3 ciasta. Włożyć wszystko do zamrażalnika na około 2 godziny. Większą część ciasta zetrzeć na tartce do jarzyn prosto na blachę (20x30) Upiec ciasto w 190 stopniach przez 15minut.
PIANA BIAŁKOWA: Białka ubić na bardzo sztywną pianę, dodawać partiami cukier, następnie kisiele i wlać cieniutkim strumyczkiem olej. Wyłożyć piankę na podpieczone ciasto. Ułożyć jagody i zetrzeć na tartce pozostałe ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut. Smacznego!
PIANA BIAŁKOWA: Białka ubić na bardzo sztywną pianę, dodawać partiami cukier, następnie kisiele i wlać cieniutkim strumyczkiem olej. Wyłożyć piankę na podpieczone ciasto. Ułożyć jagody i zetrzeć na tartce pozostałe ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut. Smacznego!
KasiaJulcia
2milutka
MP3-ka
Mniam1
Proszę bardzo. Jeszcze mam, ale szybko znika :)
monikaT83