Sposób przygotowania:
Torcik serowy z truskawkami
Biszkopt:
Białka ubić z cukrem ciągle ubijając dodać żółtka, pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać, wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec.
Masa serowa:
Miękką margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser. Pod koniec dodać sok z cytryny. Masę serową wylać na biszkopt i ułożyć truskawki.Truskawki zalać galaretką truskawkową.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Ptasie mleczko:
Galaretkę rozpuścić w niecałej szkl wody i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem, wlać zimną galaretkę i dokładnie zmiksować. Gdy zacznie tężec wlać na ciasto. Wstawić do lodówki.
Białka ubić z cukrem ciągle ubijając dodać żółtka, pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać, wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec.
Masa serowa:
Miękką margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser. Pod koniec dodać sok z cytryny. Masę serową wylać na biszkopt i ułożyć truskawki.Truskawki zalać galaretką truskawkową.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Ptasie mleczko:
Galaretkę rozpuścić w niecałej szkl wody i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem, wlać zimną galaretkę i dokładnie zmiksować. Gdy zacznie tężec wlać na ciasto. Wstawić do lodówki.