Sposób przygotowania:
Kruche z jagodami
Mąkę, proszek do pieczenia, 4 żółtka, cukier waniliowy, 1 łyżkę cukru i margarynę zagnieść i wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Można włożyć do lodówki/zamrażalnika, będzie się lepiej tarło na tarce. Blachę wysmarować tłuszczę i posypać bułką tartą. Większą część ciasta zetrzeć na dno blachy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Umyte i osuszone jagody wysypać na starte ciasto i delikatnie posypać cukrem, 3/4 szklanki cukru zostawić do ubicia piany. Warstwa jagód nie powinna być zbyt gruba. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę i wyłożyć na jagody. Drugą część ciasta zetrzeć na wierzch na warstwę piany. Ciasto wstawić do piekarnika i piec około 40 minut.
msewka
luna
Natala1210
pogodna