Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z kremem karmelowym i z migdałamiETAP 1:
Przygotowujemy kruche ciasto. Mąkę i cukier puder przesiewamy przez sitko, dodajemy żółtko i posiekane zimne masło. Zagniatamy ciasto do połączenia się składników. Ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do natłuszczonej blachy. Ciasto nakłuwamy i pieczemy na złocisty kolor w 180 st.C (20-25 minut).
ETAP 2:
Przygotowujemy krem. Czekoladę łamiemy na kostki. Śmietanę podgrzewamy, wrzucamy do niej czekoladę i podgrzewamy do rozpuszczenia się czekolady. Gotową masę rozsmarowujemy na kruchym cieście.
ETAP 3:
Migdały obieramy i kroimy w słupki. Posypujemy nimi wierzch ciasta.