dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 302]

Ucierane ciasto z migdałami i malinami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Czas na maliny, teraz powoli kończą się letnie maliny ale niedługo zaczną się te jesienne. Takie ciasto pieczone razem ze świeżymi malinami powinno robić się chociaż raz w sezonie :) Jest proste i szybkie w wykonaniu, wilgotne.

Ucierane ciasto z migdałami i malinami

Składniki:

Ucierane ciasto z migdałami i malinami

ciasto

Sposób przygotowania:

Ucierane ciasto z migdałami i malinami
Do miski wyłożyć masło, dodać cukier, jajka, mleko, proszek do pieczenia i mielone migdały, zmiksować.

Wsypać mąkę, jeszcze raz zmiksować. wsypać świeże maliny, delikatnie wymieszać łyżką. wyłożyć do tortownicy o średnicy ok. 22 cm, wyrównać.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 45-50 minut.