Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z rabarbarem i migdałową kruszonką
Przygotować ciasto. Składniki na ciasto przełożyć do miski i zagnieść. Dużą blaszkę 35x25 natłuścić i dno wylepić ciastem.
Rabarbar dokładnie umyć i pokroić na małe kawałki, oprószyc cukrem i rozłożyć na cieście.
Przygotować kruszonkę. Do miski wsypać cukier, mąkę oraz tarte migdały i wymieszać. Następnie dodać masło i rozgnieść wszystko palcami.
Gotową kruszonką posypać rabarbar. Blaszkę wstawić do piekranika nagrzanego na 180 C i piec ok 40 minut, funkcja góra-dół.
Rabarbar dokładnie umyć i pokroić na małe kawałki, oprószyc cukrem i rozłożyć na cieście.
Przygotować kruszonkę. Do miski wsypać cukier, mąkę oraz tarte migdały i wymieszać. Następnie dodać masło i rozgnieść wszystko palcami.
Gotową kruszonką posypać rabarbar. Blaszkę wstawić do piekranika nagrzanego na 180 C i piec ok 40 minut, funkcja góra-dół.