Sposób przygotowania:
kruche z masą bananowo- budyniową
Na stolnicę wsypujemy mąkę. Dodajemy margarynę i siekamy nożem z mąką. Dodajemy następnie jajo, cukier, proszek do pieczenia, olej, mleko i ponownie wszystko razem siekamy. Zaczynamy zagniatać ciasto. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni. Blachę wykłądamy papierem do pieczenia. Ciasto wałkujemy o wielkości blachy. Pieczemy ok 20 minut. 1,5 szklanki mleka zagotowujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym. W połowie szklanki mleka rozrabiamy budyń, dodajemy mąki i wszystko dokładnie meiszamy, pozbywając się grudek. Do gotującego mleka wlewamy masę budyniową i mieszamy aż się zgęstnieje. Do gorącej masy budyniowej dodajemy margarynę - po łyżce- cały czas miksując. W osobnym naczyniu rozdrabniamy blenderem banany. Po czym dodajemy do naszej masy i miksujemy wszystko razem. Masę wykładamy na kruchy spód. Polewamy polewą czekoladową .