Sposób przygotowania:
Obiadek dla maluszka - pieczone klopsiki
Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy do miękkości na małej ilości oliwy. Marchewkę ścieramy na tarce.
Mięso przekładamy do miseczki, dodajemy cebulę, paprykę i marchewkę, małe jajko, bułkę tartą, majeranek, ostrą paprykę mieloną, pieprz i czosnek granulowany. Wyrabiamy jednolitą masę. Formujemy klopsiki.
Klopsiki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 15 min. w 175 st. C.
Podajemy np. z ugotowanymi ziemniaczkami, brokułami i buraczkami.
Mięso przekładamy do miseczki, dodajemy cebulę, paprykę i marchewkę, małe jajko, bułkę tartą, majeranek, ostrą paprykę mieloną, pieprz i czosnek granulowany. Wyrabiamy jednolitą masę. Formujemy klopsiki.
Klopsiki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 15 min. w 175 st. C.
Podajemy np. z ugotowanymi ziemniaczkami, brokułami i buraczkami.