gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Rogaliki krucho-drożdżowe z masą orzechową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rogaliki krucho-drożdżowe z dodatkiem masy orzechowej, nadziane masą orzechową. Polecam wypróbowanie przepisu.

Rogaliki krucho-drożdżowe z masą orzechową

Składniki:

Rogaliki krucho-drożdżowe z masą orzechową

 

 

  • 200 g masy orzechowej.

Sposób przygotowania:

Rogaliki krucho-drożdżowe z masą orzechową
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy ciasto , aż będzie gładkie i elastyczne. Jeżeli się za mocno klei dosypujemy mąki. Owijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce 300 minut.

Ciasto dzielimy na 4 części. Wałkujemy na kształt koła i kroimy na trójkąty.

Na szerszą część trójkąta wykładamy łyżeczkę masy orzechowej i zwijamy w rulonik końcami do środka.

Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia i ukladamy rogaliki.

Pieczemy 20-25 minut.

Smacznego