Sposób przygotowania:
Rogaliki krucho-drożdżowe z masą orzechową
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy ciasto , aż będzie gładkie i elastyczne. Jeżeli się za mocno klei dosypujemy mąki. Owijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce 300 minut.
Ciasto dzielimy na 4 części. Wałkujemy na kształt koła i kroimy na trójkąty.
Na szerszą część trójkąta wykładamy łyżeczkę masy orzechowej i zwijamy w rulonik końcami do środka.
Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia i ukladamy rogaliki.
Pieczemy 20-25 minut.
Smacznego
Ciasto dzielimy na 4 części. Wałkujemy na kształt koła i kroimy na trójkąty.
Na szerszą część trójkąta wykładamy łyżeczkę masy orzechowej i zwijamy w rulonik końcami do środka.
Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia i ukladamy rogaliki.
Pieczemy 20-25 minut.
Smacznego