gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Krucho-drożdżowe rogaliki z serem i kokosem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krucho-drożdżowe rogaliki z serem i kokosem wychodzą kruche, delikatne i maślane. Polecam wypróbowanie przepisu.

Krucho-drożdżowe rogaliki z serem i kokosem

Składniki:

Krucho-drożdżowe rogaliki z serem i kokosem

Ciasto;

Farsz;

  • 250 g twarogu,
  • 2 łyżki śmietany 18%,
  • 3 łyżki cukru,
  • 3 łyżki wiórek kokosowych.

Sposób przygotowania:

Krucho-drożdżowe rogaliki z serem i kokosem
Do śmietany dodajemy drożdże i cukier, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 20-30 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. 

Ciasto owijamy folią spożywczą i chowamy do lodówki na godzinę.

Do twarogu dodajemy cukier, śmietanę i wiórka kokosowe, widelcem rozgniatamy i mieszamy składniki.

Ciasto dzielimy na cztery równe części. Każdą część wałkujemy w kształt koła i wycinamy trójkąty. Na każdy trójkąt wykładamy łyżeczkę farszu i zwijamy ruloniki tworząc rogaliki.

Rogaliki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach.

Upieczone posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego ;)