Sposób przygotowania:
Krucho-drożdżowe rogaliki z serem i kokosem
Do śmietany dodajemy drożdże i cukier, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 20-30 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Ciasto owijamy folią spożywczą i chowamy do lodówki na godzinę.
Do twarogu dodajemy cukier, śmietanę i wiórka kokosowe, widelcem rozgniatamy i mieszamy składniki.
Ciasto dzielimy na cztery równe części. Każdą część wałkujemy w kształt koła i wycinamy trójkąty. Na każdy trójkąt wykładamy łyżeczkę farszu i zwijamy ruloniki tworząc rogaliki.
Rogaliki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Ciasto owijamy folią spożywczą i chowamy do lodówki na godzinę.
Do twarogu dodajemy cukier, śmietanę i wiórka kokosowe, widelcem rozgniatamy i mieszamy składniki.
Ciasto dzielimy na cztery równe części. Każdą część wałkujemy w kształt koła i wycinamy trójkąty. Na każdy trójkąt wykładamy łyżeczkę farszu i zwijamy ruloniki tworząc rogaliki.
Rogaliki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)
biedroneczki