Sposób przygotowania:
Krucho-ucierane ciasto z truskawkami
Składniki o temperaturze pokojowej = do pojemnika dodać jajka, cukier, miękką palmę i mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach, masa ma być grudkowata.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i połączyć mikserem składniki na dość gęste ciasto.
3 keksówki silikonowe 20 cm lub 1 forma 30,25 cm (ja wolę piec w mniejszych, truskawki puszczą sok i jest dobrze upieczone, w dużej zdarzał się zakalec), ciasto dodać do foremek, wygładzić wierzch i poukładać połówki truskawek.
Do pojemnika po cieście wsypać cukier, kakao, mąkę, proszek do pieczenia, aromat migdałowy, wlać olej i mikserem utrzeć na mokre, grudkowate ciasto.
Ciasto ciemne wysypać na truskawki, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 50 minut, w formach ciasta wystudzić.
Z podanych składników wymieszać lukier i polać na ciasto, zostawić do zastygnięcia.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i połączyć mikserem składniki na dość gęste ciasto.
3 keksówki silikonowe 20 cm lub 1 forma 30,25 cm (ja wolę piec w mniejszych, truskawki puszczą sok i jest dobrze upieczone, w dużej zdarzał się zakalec), ciasto dodać do foremek, wygładzić wierzch i poukładać połówki truskawek.
Do pojemnika po cieście wsypać cukier, kakao, mąkę, proszek do pieczenia, aromat migdałowy, wlać olej i mikserem utrzeć na mokre, grudkowate ciasto.
Ciasto ciemne wysypać na truskawki, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 50 minut, w formach ciasta wystudzić.
Z podanych składników wymieszać lukier i polać na ciasto, zostawić do zastygnięcia.