Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami
Główkę młodej kapusty oczyszczamy i szatkujemy.
Wrzucamy kapustę do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól, ziele angielskie oraz liście laurowe i gotujemy 15 minut.
Boczek kroimy w paski lub w kostkę i podsmażamy na patelni, aż się zarumieni. Dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki i smażymy jeszcze przez chwilę.
Dodajemy boczek i pieczarki do kapusty. Dodajemy również przecier i posiekany koperek i gotujemy jeszcze 1-2 minuty.
Przyprawiamy do smaku pieprzem.
Wrzucamy kapustę do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól, ziele angielskie oraz liście laurowe i gotujemy 15 minut.
Boczek kroimy w paski lub w kostkę i podsmażamy na patelni, aż się zarumieni. Dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki i smażymy jeszcze przez chwilę.
Dodajemy boczek i pieczarki do kapusty. Dodajemy również przecier i posiekany koperek i gotujemy jeszcze 1-2 minuty.
Przyprawiamy do smaku pieprzem.