Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Młoda kapusta z podsmażonym boczkiem i pieczarkami oraz z dużą ilością koperku dobrze sprawdzi się jako lekki obiad w upalny dzień.

Młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami
Główkę młodej kapusty oczyszczamy i szatkujemy.

Wrzucamy kapustę do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól, ziele angielskie oraz liście laurowe i gotujemy 15 minut.

Boczek kroimy w paski lub w kostkę i podsmażamy na patelni, aż się zarumieni. Dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki i smażymy jeszcze przez chwilę.

Dodajemy boczek i pieczarki do kapusty. Dodajemy również przecier i posiekany koperek i gotujemy jeszcze 1-2 minuty.

Przyprawiamy do smaku pieprzem.
Młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami
Główkę młodej kapusty oczyszczamy i szatkujemy.
Młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami
Wrzucamy kapustę do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól, ziele angielskie oraz liście laurowe i gotujemy 15 minut.
Młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami
Boczek kroimy w paski lub w kostkę i podsmażamy na patelni.
Młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami
Dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki i smażymy jeszcze przez chwilę.