Sposób przygotowania:
Kruchy pieczony schab z kiełbaskami
Sposób przygotowania:
Schab rozciąć wzdłuż do 3/4 grubości. Środek natrzeć łyżką musztardy, posolić i popieprzyć. Ułożyć kiełbaski w środku, ścisnąć mięso i obwiązać sznurkiem wędliniarskim lub bezbarwną nitką. Pozostałą musztardę wymieszać z łyżką oliwy i natrzeć mięso z wierzchu. Następnie umieścić mięso w piekarniku i piec przez 1,5 godziny.
Schab rozciąć wzdłuż do 3/4 grubości. Środek natrzeć łyżką musztardy, posolić i popieprzyć. Ułożyć kiełbaski w środku, ścisnąć mięso i obwiązać sznurkiem wędliniarskim lub bezbarwną nitką. Pozostałą musztardę wymieszać z łyżką oliwy i natrzeć mięso z wierzchu. Następnie umieścić mięso w piekarniku i piec przez 1,5 godziny.