Zosiaczek

Zosiaczek

Kucharz
[Przepisów: 8]

Roladki ze schabu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

polecam prosty i smaczny obiadek

Roladki ze schabu

Składniki:

Roladki ze schabu

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze schabu
Schab pokroić w plastry, potłuc, przyprawić solą i pieprzem.

Przygotować farsz: cebulkę drobno pokroić i zeszklić na patelni, dodać pokrojone w kostkę pieczarki, odparować i przyprawić.

Każdy z kawałków mięsa smarować z jednej strony musztardą. Następnie położyć kawałek żółtego sera i farsz. Zwinąć i spiąć wykałaczką.

Tak przygotowane roladki panierować najpierw w mące, potem w jajku i na końcu w bułce tartej. Ułożyć na rozgrzanej patelni i zrumienić z obu stron.

Wysmarować żaroodporne naczynie i przełożyć do niego obsmażone roladki. Jeśli zostało trochę farszu, można go teraz przełożyć na wierzch roladek. Na każdym kawałku mięsa położyć wiórki z masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 st) i piec ok.30-40 min.