Sposób przygotowania:
Roladki ze schabu
Schab pokroić w plastry, potłuc, przyprawić solą i pieprzem.
Przygotować farsz: cebulkę drobno pokroić i zeszklić na patelni, dodać pokrojone w kostkę pieczarki, odparować i przyprawić.
Każdy z kawałków mięsa smarować z jednej strony musztardą. Następnie położyć kawałek żółtego sera i farsz. Zwinąć i spiąć wykałaczką.
Tak przygotowane roladki panierować najpierw w mące, potem w jajku i na końcu w bułce tartej. Ułożyć na rozgrzanej patelni i zrumienić z obu stron.
Wysmarować żaroodporne naczynie i przełożyć do niego obsmażone roladki. Jeśli zostało trochę farszu, można go teraz przełożyć na wierzch roladek. Na każdym kawałku mięsa położyć wiórki z masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 st) i piec ok.30-40 min.
Przygotować farsz: cebulkę drobno pokroić i zeszklić na patelni, dodać pokrojone w kostkę pieczarki, odparować i przyprawić.
Każdy z kawałków mięsa smarować z jednej strony musztardą. Następnie położyć kawałek żółtego sera i farsz. Zwinąć i spiąć wykałaczką.
Tak przygotowane roladki panierować najpierw w mące, potem w jajku i na końcu w bułce tartej. Ułożyć na rozgrzanej patelni i zrumienić z obu stron.
Wysmarować żaroodporne naczynie i przełożyć do niego obsmażone roladki. Jeśli zostało trochę farszu, można go teraz przełożyć na wierzch roladek. Na każdym kawałku mięsa położyć wiórki z masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 st) i piec ok.30-40 min.