Sposób przygotowania:
Nadziany Schabowy
Mięso myjemy-osuszamy.Rozbijamy tłuczkiem.Z obu stron doprawiamy solą,pieprzem i rozkruszoną kostką czosnku. W jednym naczyniu rozmącamy jajo razem z mąką a do drugiego wsypujemy bułkę tartą. Obtaczamy kotlety najpierw w jaju,potem w bułce i smażymy z obu stron na złoty kolor-odstawiamy. Warzywa myjemy.Cukinię kroimy w krążki około 0,5 cm a paprykę w dość grube paski.Na odrobinie oleju pod przykryciem dusimy nasze warzywa do miękkości.Odstawiamy do wystygnięcia. Na upieczone kotlety nakładamy cukinię , paprykę i przykrywamy plastrami żółtego sera. Tak przygotowane kotlety wkładamy do mikrofalówki na 3 minuty i gotowe.(Można też je zapiec w kuchence,ale tak jest szybciej) Podałam z ziemniakami tłuczonymi i ogórkiem konserwowym....
anemon
gusia1000