iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Schabik z kabanosem po Bieszczadzku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Podajemy z pieczonymi ziemniakami i sałatkami

Schabik z kabanosem po Bieszczadzku

Składniki:

Schabik z kabanosem po Bieszczadzku

 

  • 10 dag kabanos,
  • 1 kg schab bez kości,
  • papryka czerwona,
  • sól do smaku,
  • 3 ząbki czosnek,
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Schabik z kabanosem po Bieszczadzku
W schabie robimy nożem dwie dziury i wkładamy w nie kabanosy.Mają wystawać na zewnątrz około 1 cm -takie rogi.Cały schab solimy nacieramy wyciśniętym czosnkiem i smarujemy pieprzem i czerwoną papryką słodką .Wkładamy na blaszkę polewamy oliwą .wstawiamy do nagrzanego piekarnika do ok 200 stopni .Pieczemy .Co pewien czas schab obracamy i polewamy powstałym podczas pieczenia sosem .

Tagi:

beza schab bezy