Sposób przygotowania:
Kruchy placek z rabarbarem, pianką i kruszonką
Jajka rozbijamy. Oddzielamy białka od żółtek. Składniki na kruche ciasto szybko zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie części (większą- 60% i mniejszą- 40%). Mrozimy przez 30 minut w zamrażarce zawinięte w folię spożywczą.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ścieramy na nią większą część ciasta. Lekko wyrównujemy. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 190 stopni C. Studzimy.
Białka ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i cukier waniliowy. Powoli wsypujemy proszek budyniowy. Dodajemy olej. Miksujemy. Pianę wykładamy na ciasto. Pokrywamy rabarbarem. Przykrywamy kruszoną.
Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 190 stopni C.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ścieramy na nią większą część ciasta. Lekko wyrównujemy. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 190 stopni C. Studzimy.
Białka ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i cukier waniliowy. Powoli wsypujemy proszek budyniowy. Dodajemy olej. Miksujemy. Pianę wykładamy na ciasto. Pokrywamy rabarbarem. Przykrywamy kruszoną.
Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 190 stopni C.