Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z owocami z pianką
Ze składników ciasta zagniatamy szybko kruche ciasto. Dzielimy na 2 części (1/3 i 2/3). Do mniejszej części dodajemy łyżkę kakao. Wkładamy do woreczków i do zamrażalnika na ok. 40 minut. Owoce myjemy i kroimy na częsci jak trzeba (nie kroimy małych- ciasto fajnie smakuje z czerwoną i czarną porzeczką, z agrestem, ja robiłam z truskawkami i rabarbarem). Po ok. pół godzinie chłodzenia białka ubijamy na pianę, dodajemy kisiel i wiórki (ew. cukier) i ubijamy. Blaszkę wyłożyć pergaminem, na to rozłożyć jasne ciasto(ja wyklejam palcami, nie wałkuję), na ciasto owoce, na to piankę i na górę ścieramy ciemne ciasto na tarce na wiórki. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem Rewelacyjne na ciepło:)