Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z rabarbarem
Farsz- Umyty i obrany rabarbar pokroić w kostkę, wymieszać z bułką tarta i cukrem.
Ciasto -Wszystkie składniki ciasta zagnieść, następnie z ciasta odciąć niewielką części, rozwałkować i wyciąć paski do dekoracji na kratkę. Pozostałą częścią ciasta wylepić tortownicę, dno ciasta oprószyć niewielką ilością bułki tartej na to wyłożyć farsz,na nim ułożyć kratkę z wyciętych pasków ciasta.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180° C piec około 50 minut. Posypać cukrem pudrem.
Ciasto -Wszystkie składniki ciasta zagnieść, następnie z ciasta odciąć niewielką części, rozwałkować i wyciąć paski do dekoracji na kratkę. Pozostałą częścią ciasta wylepić tortownicę, dno ciasta oprószyć niewielką ilością bułki tartej na to wyłożyć farsz,na nim ułożyć kratkę z wyciętych pasków ciasta.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180° C piec około 50 minut. Posypać cukrem pudrem.