RAROSSA

RAROSSA

Kucharz
[Przepisów: 4]

Kruche ciasto z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kruche ciasto z słodko-kwaskowym rabarbarowym nadzieniem, idealne o tej porze roku. Wybornie smakuje.

Kruche ciasto z rabarbarem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kruche ciasto z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Kruche ciasto z rabarbarem
Farsz- Umyty i obrany rabarbar pokroić w kostkę, wymieszać z bułką tarta i cukrem.

Ciasto -Wszystkie składniki ciasta zagnieść, następnie z ciasta odciąć niewielką części, rozwałkować i wyciąć paski do dekoracji na kratkę. Pozostałą częścią ciasta wylepić tortownicę, dno ciasta oprószyć niewielką ilością bułki tartej na to wyłożyć farsz,na nim ułożyć kratkę z wyciętych pasków ciasta.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180° C piec około 50 minut. Posypać cukrem pudrem. 
Kruche ciasto z rabarbarem

Tagi:

ciasto tarta