gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Kruchy z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo dobre ciasto, polecam nie tylko na niedzielę

Kruchy z rabarbarem

Składniki:

Kruchy z rabarbarem

 

  • 60 dag mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 5 żółtek
  • 20 dag margaryny
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 80 dag rabarbaru

Sposób przygotowania:

Kruchy z rabarbarem
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko na stolnicę. Posypać cukrem pudrem i cukrem wanilinowy. Zrobić rowek, wbić żółtka, dodać margarynę, posiekać nożem. Dodać śmietanę. Wyrobić wszystko na ciasto. Podzielić na pół. Połową wyłożyć brytfannę wysmarowaną margaryną. Rabarbar pozbawić skórki. Pokroić na mniejsze kawałeczki. Posypać po cieście na brytfannie. Drugą połowę ciasta wyłożyć na rabarbar. Piec w 180 st przez ok. 45 - 50 minut. Smacznego.