kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Krupnik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepis według receptury mojej babci:)

Krupnik

Składniki:

Krupnik

 

  • 2 l wody
  • 10 dag kaszy jęczniennej średniej
  • 6 średnich ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • świeży koperek
  • 3 kawałki kości za schabu
  • 1 łyżka przyprawy typu ,,Kucharek"
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Krupnik
Obierz ziemniaki, marchewkę, pietruszkę. Pokrój te warzywa w kostkę. Ugotuj wywar z kości, kaszy jęczmiennej, marchewki i pietruszki. Po ok. 15 minutach dodaj ziemniaki. Ugotuj je do miękkości. Dodaj sól, pieprz i kucharka. Po ugotowaniu posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!;)