Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Krupnik 'Kotowicz'

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa na wywarze z warzyw z dodatkiem kaszy gryczanej, papryki, bryndzy, cebuli. Bryndzę rozetrzeć z żółtkiem, wlewać powoli zupę, ciągle mieszając, doprawić do smaku.

Krupnik 'Kotowicz'

Składniki:

Krupnik 'Kotowicz'

 

Sposób przygotowania:

Krupnik 'Kotowicz'
Kaszę przesiać, usunąć zanieczyszczenia, włożyć do naczynia, wymieszać z białkiem, wysuszyć w średnio nagrzanym piekarniku, często mieszając, potem zalać wrzącym wywarem, ugotować. Paprykę i cebulę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kaszą, chwilę pogotować.

Bryndzę rozetrzeć z żółtkiem; wlewać powoli zupę, ciągle mieszając, doprawić do smaku.