Sposób przygotowania:
Krupnik z grzybkiem
Umyć mięso. Obrać i oczyścić warzywa i ziemniaki . Pokroić w drobną kostkę . Włożyć wszystkie mięso , warzywa ,grzybki , listek laurowy i ziele angielskie do garnka . Zalać wodą .Dodać maggi ( 2 łyżeczki ).Kaszę zalać kila razy zimną wodą w miseczce i dobrze wypłukać . Dołożyć do garnka .Zagotować .Zmniejszyć gaz i gotować ok. godziny . Wyjąć udko . Obrać ze skóry , chrząstek i kości . Pokroić . Pokroić natkę pietruszki .
Doprawić zupę do smaku maggi . Do gotowej dołożyć do gorącego masło i poczekać aż się rozpuści - nie gotować .
Rozlać krupnik tak by w każdej porcji były minimum 3 grzybki .Do każdego talerza ( miseczki ) dodać mięso , posypać natką pietruszki.
Jeśli chodzi o dodawanie do gotowego krupniku surowego masła to wypraktykowałam , że zdecydowanie poprawia to smak zupy ( zupełnie nie wiem dla czego ale zawsze tak robię ).
Krupniczek ma lekko grzybowy smaczek - mnie bardzo smakuje .
Doprawić zupę do smaku maggi . Do gotowej dołożyć do gorącego masło i poczekać aż się rozpuści - nie gotować .
Rozlać krupnik tak by w każdej porcji były minimum 3 grzybki .Do każdego talerza ( miseczki ) dodać mięso , posypać natką pietruszki.
Jeśli chodzi o dodawanie do gotowego krupniku surowego masła to wypraktykowałam , że zdecydowanie poprawia to smak zupy ( zupełnie nie wiem dla czego ale zawsze tak robię ).
Krupniczek ma lekko grzybowy smaczek - mnie bardzo smakuje .